Een trouwjurk op maat laten maken, hoe werkt het?

De Carla Couture Methode

Een trouwjurk op maat, hoe werkt dat eigenlijk? Hoe kom je tot het juiste design? Hoe vind je de perfecte stof? Hoe werkt Carla? De Carla Couture methode, wat houdt dat eigenlijk in?

Een trouwjurk in 5 stappen:

  1. Oriëntatie
  2. De eerste katoenen pas
  3. Jouw jurk in wording
  4. Finetunen
  5. Mee naar huis

Stap 1: Oriëntatie

Kom binnen in de behaaglijke huislijkheid van het thuisatelier van Carla, wandel voorbij haar ruime garderobe met jassen en vind daarna aan je linkerhand de garderobe die er echt toe doet; haar trotse verzameling jurken van eigen hand.

Laat jouw handen langs de stoffen en creaties gaan en ga de Carla Couture Methode aan! Hul jezelf in de jurken van Carla om te ontwaren wat je staat, trek aan waar je sowieso niet voor gaat en laat je inspireren door alles dat er mogelijk is. Bekijk foto’s van creaties en laat zien wat je aan ideeën verzameld hebt op Instagram of bijvoorbeeld in jouw eigen moodboard.

Laat Carla’s handen met de hand schetsen wat haar hoofd bedenkt. In potlood, want alles is en blijft mogelijk.

Maten meten & stoffen kiezen

Bedenk bij jouw eerste ontwerp de juiste stoffen en bepaal met Carla aan de hand van die keuzes de prijs die jouw jurk zal dragen. Met haar meetlint neemt Carla jouw maten op zodat haar beeld van wie jij bent compleet wordt gemaakt.

Het is belangrijk dat dit met de hand gebeurt want jouw lijf is zo uniek als jouw jurk zal zijn! Jij bent one of a kind en dus zal jouw trouwjurk dat ook worden. Van elke jurk uit de Carla Couture Methode bestaat maar 1 exemplaar!

“Maatwerk is zoveel mooier als je zelf zo uniek bent als je jurk mag zijn!”

Maatwerk voor een perfecte passend jurk

Wist je dat computerpatronen altijd van gemiddelden uitgaan? Carla is er trots op dat elk van haar patronen asymmetrisch is, want geen enkele vrouw is gemiddeld.

Daarom levert Carla écht maatwerk door jouw lichaam te lezen, meten en exact uit te tekenen zoals het is! Deze secure methode zal Carla altijd toepassen zodat jij perfect in je jurk zal passen!

Carla: “Er is in de hele wereld echt maar één jurk hetzelfde als die van jou, en die jurk past als een jas om jouw lijf, die jurk draag jij op jullie trouwdag!”

Wil je weten wat Carla voor jou kan betekenen?

Stap 2: De eerste katoenen pas

Welkom terug bij Carla! Klets bij over alles dat je in de tussentijd hebt geregeld en bedacht en laat je als een paspop met gevoel jouw jurk in wording aanspelden. In hagelwit katoen wordt het patroon om je heen gedrapeerd want Carla knipt, plakt en vouwt jouw toekomstige jurk om jouw lijf.

Wanneer ze je na dit proces weer afpelt heeft ze de basis voor jouw patroon op maat; jij hebt jezelf in een katoenen versie van je jurk gezien en Carla heeft zodoende alles gezien om écht maatwerk toe te kunnen passen.

Is een jurk op maat laten maken niet eng?

Weet je wat pas eng is? Een jurk die maandenlang in een stiekem hoekje hangt te wachten tot jij haar eindelijk bevrijdt! Elk lichaam is in beweging, vandaar dat Carla jouw jurk pas loslaat als jij je bijna verbindt!

“Je hoeft geen maatje nul te dragen om de allermooiste te zijn op je trouwdag. Ik help je mee in het ontwikkelen van de jurk die jouw lijf eer aan doet.”

Een unieke trouwjurk die jou als gegoten zit.

Jouw Carla Couture Jurk heb je pas een week voor jullie trouwdag in huis, dit betekent dat ie altijd past!

Geen stress over kilo’s, veranderde smaak of een jurk die al maanden in een stiekem hoekje hangt want Carla laat jouw jurk pas los als jij je bijna verbindt!

Carla: “Ons proces is zo duurzaam als jullie liefde is; ik maak en ontwerp elk detail in eigen huis, omdat ik het niemand anders toevertrouw dan mijzelf. Jouw jurk verdient mijn onverdeelde aandacht.”

Stap 3: Jouw jurk in wording!

Wanneer je voor de spiegel staat in het patroon dat op jouw lijf geschreven is en de stoffen ziet die je daarvoor samen met Carla hebt uitgekozen is het tijd om te vervolmaken wat je draagt. Hoe is de lengte? Wat vind je van de sluiting? Welke details wil je toevoegen en welke accessoires passen daarbij?

Is er iets dat zo persoonlijk is aan jouw verhaal dat het een plekje mag krijgen in wat je draagt? Omdat je het altijd bij je draagt?

Carla luistert naar alles waar jouw verhaal om vraagt. Ze tekent wie jij bent uit op je lijf, zodat jij het mag dragen en kunt uitdragen.

Laat je niet in een pashokje duwen als je niet in een hokje past! Jouw ontwerp en jouw jurk groeien met iedere pasbeurt, je kunt te allen tijde details aanpassen en/of toevoegen.”

Wat gaat het kosten?

De prijs van het maatwerk van Carla komt overeen met die van de gemiddelde confectiejurk, oftewel: Maatwerk is niet duurder dan de gemiddelde collectie in een modezaak.

Bespreek met Carla wat er mogelijk is binnen jouw budget en creëer samen iets dat in geen enkele winkel te vinden is!

Carla: “Jouw jurk zal echt niet meer kosten dan de gemiddelde confectiejurk, dus waarom zou je dan hetzelfde betalen voor een jurk die niet uniek is?”

Stap 4: Finetunen

Kom gezellig inzoomen op de details van jouw jurk in wording, voel samen met Carla aan of je wel of niet voor dat jasje wilt gaan. Welke sieraden mooi bij jouw ontwerp zullen staan en of je die sluier nu echt wel nodig hebt?

Omdat jouw ontwerp met elke pasbeurt groeit kun je altijd details blijven toevoegen en/of aanpassen. Jouw jurk ontwikkelt met jou mee en leeft zodoende samen met jou mee naar jouw grote dag toe; jullie passen bij elkaar!

Maak je jurk persoonlijk

Wist je dat jouw naam in de zoom van jouw jurk geborduurd kan worden? Of dat Carla een applicatie kan maken aan de binnenkant van je top, bijvoorbeeld als aandenken aan een dierbare?

Maak de jurk zo persoonlijk als je wenst, Carla beschildert, verwerkt en drapeert jouw persoonlijkheid in een trouwjurk die als geen ander bij jou en jouw leven past.

Stap 5: Mee naar huis!

Het is zover! Jullie gaan bijna trouwen en in je onderbuik kriebelt het van zin en voorpret! Trek bij Carla het eindresultaat van deze prachtige ervaring aan.

De reis in de Carla Couture Methode is voltooid, deze unieke en persoonlijke ervaring vol details en aandacht heeft vorm gekregen in een prachtexemplaar: Jouw eigen, one of a kind trouwjurk waar er op de hele wereld maar 1 van is!

En die is van jou!

Benieuwd hoe het proces eruit ziet? Bekijk de sfeerimpressie.

“Wat een geluk dat ik Carla ontdekt heb. Naar mijn idee weet ik best goed wat me staat, maar bij trouwjurken is dat toch lastig. Carla helpt je kiezen en zorgt dat je prioriteiten stelt. En zo ontstaat er zomaar DE unieke jurk. Met liefde gemaakt door Carla, speciaal voor mij.”

— Jolanda

Credits
Fotografie: Mandy Aileen Photography
Video: Brander & Brander
Tekst: Eva Schuurman

Carla Pannen van Carla Couture, trouwjurk couturier

Wil je weten wat Carla voor jou kan betekenen?