WERKWIJZE & PRIJZEN

Trouwjurk op maat laten maken

Jij bent uniek, jouw bruiloft is uniek en een op maat gemaakt traject met Carla maakt ook jouw trouwjurk uniek.

Stel je voor: Jouw jurk waar er maar één van is, die voelt als een tweede huid, maakt dat je nog meer straalt op jullie trouwdag en jou op de mooist mogelijke manier omvat; dat is wat een trouwjurk van Carla Couture met je doet.

Loop je over van ideeën of ben je totaal blanco? Carla ontwerpt op maat, op die manier creëert ze de stijlvolle trouwjurk die jou op alle fronten staat. Van het design tot aan het laatste detail; alles is op maat en handgemaakt door Carla in haar atelier.

Waarom kiezen voor
een trouwjurk op maat?

Een trouwjurk die als gegoten zit

Zou jij jezelf in een hokje durven plaatsen? Ben je te vergelijken met een ander? Wist je dat bestaande computerpatronen altijd van gemiddelden uitgaan? En dat er helemaal geen gemiddelde mensen bestaan?

Carla is er immens trots op dat elk van haar patronen asymmetrisch is, want geen enkele vrouw is gemiddeld! Daarom levert Carla écht maatwerk door jouw lichaam te lezen, te meten en het exact uit te tekenen zoals het is. Asymmetrisch perfect.

Een trouwjurk die uniek is

Naast dat jouw jurk perfect past en benadrukt wat jouw lichaam uniek en prachtig maakt, kun je tevens een jurk creëren die jou helemaal sprakeloos maakt.

Je bent bij Carla niet afhankelijk van gemiddelden en bestaande designs, jouw jurk wordt niet in grote oplages gemaakt en daarna op jou aangepast.

Nee, jij krijgt een unieke trouwjurk die alleen jou past.

“Na een paar trouwwinkels bezocht te hebben, kwam ik bij Carla terecht. Dé oplossing. Ik zag door de bomen het bos niet meer en mijn maten zijn nou niet bepaald gemiddeld. Met een bovenkant maat 36 en onderkant een ruime 40 zaten de meeste confectiejurken echt niet mooi. Dus ik was blij met mijn perfect zittende, unieke Carla-Couture- jurk.”

– Wyona
Carla Pannen van Carla Couture, trouwjurk couturier

Waarom kiezen voor Carla?

Carla maakt en ontwerpt elk detail in eigen hoofd en huis: “Ik weet hoeveel emotie er bij het bedenken, uitdenken en uitwerken van een trouwjurk komt kijken en jouw jurk verdient mijn onverdeelde aandacht.”

Expertise & vakmanschap

Carla heeft al meer dan dertig jaar ervaring in het vak en haar stijl is stijlvol met veel aandacht voor kwaliteit, details én stoffen; zowel tot nadenken als om het lijf. Carla’s kennis van materialen is groot en de juiste stof is belangrijk voor een eindresultaat dat voor altijd memorabel blijft.

Je mag met Carla vertrouwen op expertise, vakmanschap en een resultaat dat alleen jou het allermooiste staat.

Persoonlijke aandacht

Daarnaast geeft ze je ook nog eens een ontzettend leuke ervaring mee, want bij Carla komen voelt als thuiskomen.

Tijdens een unieke ervaring met ruimte voor persoonlijke details voel je je gezien en gelezen. Er is tijd en aandacht voor euforie, twijfel, verandering en ontwikkeling.

Met als eindresultaat de jurk die volledig om jou draait.

“Carla is een rots in de branding, met humor, gedrevenheid en vakmanschap.” – Pam

Het stappenplan van Carla: jouw unieke trouwjurk laten maken

Stap 1: Kennismaking & Oriëntatie

Kom binnen in de behaaglijke huiselijkheid van het thuisatelier van Carla. Hier kun je je laten inspireren, verschillende jurken passen en bespreken wat het beste bij jou zou passen.

Wat zijn je ideeën, hoe ziet je bruiloft eruit en wat past bij jouw persoonlijkheid en lichaam? Carla heeft allerlei prachtige jurken om te passen en er zijn stoffen en ideeën in overvloed.

Eerste design

Elke jurk begint met een schets in potlood, een leeg vel en kippenvel. Zo begint ook jouw jurk langzaam het licht te zien, omdat jouw viering en vorm dat verdient.

Stoffen kiezen

Aan de hand van het eerste design en jouw wensen én budget kijk je met Carla naar stoffen en materialen. Wat is er mogelijk en wat werkt het beste bij jouw design? Carla weet alles van stoffen en maakt je wegwijs in de mogelijkheden die er zijn. Daarna is het is tijd om jouw maten op te meten.

Stap 2: De eerste katoenen pas

Welkom terug bij Carla, het is tijd voor de eerste passessie. Aan de hand van een katoenen stof wordt het patroon dat Carla heeft gemaakt om je heen gedrapeerd en vastgespeld. Zo komt jouw design tot leven en kijken jullie hoe het design staat en past.

Dit katoenen design vormt de basis voor jouw patroon op maat: de jurk in de juiste stoffen die jou sprakeloos maakt.

Stap 3: Jouw jurk in wording

Bij de tweede passessie ben je opnieuw welkom in Eefde voor de volgende stap: jouw jurk in de juiste stoffen zien en aanvoelen.

Met Carla kijk je hoe de jurk valt, waar aanpassingen nodig zijn, welke details erbij mogen komen en wat nog aandacht verdient. Je jurk gaat nu echt leven en dit is een bijzonder moment; je krijgt een tipje van de sluier in het zien van welke bruid jij straks bent.

Jouw ontwerp en jouw jurk groeien met iedere pasbeurt, je kunt te allen tijde details aanpassen en/of toevoegen.

Stap 4: De laatste hand

Jouw jurk krijgt steeds meer vorm en tijdens deze derde passessie zoom je met Carla in op de laatste details. Wel of geen sluier? Welke details vragen nog om aandacht en welke sieraden kies je? Hoe maken je schoenen de look helemaal af?

Carla denkt mee met jouw complete plaatje tot jij echt zevende hemels gelukkig bent. Jouw jurk ontwikkelt met jou mee met iedere pasbeurt en leeft zodoende samen met jou mee naar jouw grote dag toe; jullie passen bij elkaar!

Stap 5: Mee naar huis en huwelijk!

Het is zover. Jullie gaan bijna trouwen en in je onderbuik kriebelt het van zin en voorpret!

Jouw Carla Couture Jurk heb je een week voor jullie trouwdag in huis en dit betekent dat hij je altijd past.

Geen stress over kilo’s, veranderde smaak of een jurk die al maanden in een stiekem hoekje hangt, want Carla laat jouw jurk pas los als jij je bijna verbindt.

Jouw eigen, one of a kind trouwjurk waarvan er maar één op de hele wereld is!

Personaliseer jouw trouwjurk

Wist je dat er een naam naar keuze in de zoom van jouw jurk geborduurd kan worden? Of dat Carla een applicatie kan maken aan de binnenkant van jouw top, bijvoorbeeld als aandenken aan een dierbare of iemand die je graag dicht bij je hart draagt?

Maak jouw jurk zo persoonlijk als je wenst; Carla schildert, verwerkt en drapeert jouw persoonlijkheid in een trouwjurk die als geen ander bij jou en jouw leven past.

“Carla begrijpt ’t vak! Het is ongelooflijk hoe ze met mijn ideeën voor een trouwjurk een fantastische schets maakte waarvan ik met elke potloodstreep blijer werd. Het is zo’n gaaf proces en Carla neemt je daar helemaal in mee. Knap als je de vertaling ook in werkelijkheid weet uit te voeren. Ik ben getrouwd in de mooiste jurk die ik me kon wensen!”

— Nicole
Foto door Geke Minnema

Prijs op maat

Bij Carla krijg je exact wat je wilt en verwacht: op het lijf geschreven maatwerk én de zekerheid precies te dragen en uitdragen wat jou het beste past.

De prijs van een maatwerk trouwjurk van Carla Couture begint vanaf €3000. De kosten zijn mede afhankelijk van jouw materiaalkeuze en de hoeveelheid stof en uren.

Bij Carla kan je ervan uitgaan dat je kwaliteit krijgt: in design, de stoffen, pasvorm en de ervaring. Daarom is de prijs altijd op maat.

Jouw trouwjurk op maat laten maken door Carla Couture

Hoelang duurt het traject met Carla?

Jouw trouwjurk op maat maken vraagt om aandacht en tijd, daarom is het sterk aan te raden om minimaal 8 maanden voor je bruiloft te starten met het traject; het bevordert het proces en de voorpret. Het vormen van jouw trouwjurk op maat duurt – van design tot oplevering – gemiddeld zo’n 6 maanden.

Omdat Carla alles met de hand maakt en het hele proces van a tot z verzorgt, heeft ze slechts plek voor een beperkt aantal trouwjurken per jaar. Ga jij trouwen en wil je dat zo uniek mogelijk doen? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik komen passen bij Carla?

De agenda van Carla is flexibel, ook in de avonden en weekenden is zij beschikbaar voor passessies. Haar gezellige keukentafel is groot genoeg voor familie en vriendinnen en voor de deur is voldoende parkeergelegenheid. Doorpassen is een feest in het thuisatelier van Carla Couture.

Hoe weet ik of het design helemaal gaat worden zoals ik dat wil?

Carla voelt feilloos aan hoe jij je voelt en beweegt in jullie proces en er is altijd ruimte om bij te sturen. Carla betrekt je volop in het proces en zal je nooit een richting op duwen die niet bij je past. Eventuele invloeden van jouw omgeving weet Carla perfect te plaatsen en weerkaatsen.

Het gaat om jou en elke keer checkt Carla of jouw ontwerp nog steeds jouw droomjurk omvat!

Ik heb geen gemiddeld lichaam, is een jurk op maat alsnog mogelijk?

Jazeker! Dit is Carla’s expertise en visitekaartje; geen enkele vrouw is hetzelfde en elk lichaam is uniek en mooi. Een trouwjurk op maat fêteert dit, je bent uniek omdat je in jouw uniek vel zit!

Je hoeft geen maatje nul te dragen om de allermooiste te zijn op je trouwdag; Carla helpt je mee in het ontwikkelen van de jurk die jouw lijf eer aan doet.

Past Carla ook bestaande jurken aan?

Nee, Carla vermaakt geen jurken die je – bijvoorbeeld – in een bruidswinkel hebt gekocht, haar expertise ligt in het maken van een unieke jurk van a tot z.

Echter, heb je een jurk van je moeder of een andere dierbaren en wil je deze omtoveren tot je eigen unieke trouwjurk? Dan ben je bij Carla aan het juiste adres, want personaliseren kan zij het allerbest.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op.

Wil jij ook jouw droomjurk door Carla laten maken?

Gun jezelf het allermooiste en maak vrijblijvend een afspraak bij Carla Couture.