Kimonos by Carla

Nieuw in Carla’s collectie! Prachtige handgemaakte kimono’s door Carla. Kies jouw kimono of laat er een op maat maken!

Handgemaakte kimono’s door Carla

Mijn fascinatie voor de kimono heb ik al heel lang. Een intrigerende historie, lang niet altijd even vrouwvriendelijk, maar ook, met heel veel liefde gemaakt, gekozen, passend bij de seizoenen, en met heel veel symboliek.

Omdat ik er altijd een paar in mijn eigen kledingcollectie heb, en er dus altijd vragen over krijg, dacht ik, nu is het tijd voor mijn eigen Carla Couture Kimonolijn.

Het ideale kledingstuk

Een kimono is zo’n ideaal kledingstuk, en staat eigenlijk iedere vrouw. Losjes over een broek of shirtje, of over je bikini of ondergoed geeft die je net even wat comfort, maar met ceintuurtje of obi (dit is de bredere taille-wikkelband) wordt je figuur letterlijk omarmd.

Op een spijkerbroek meer casual, met een wijde chique broek meer sophisticated. Voor mijzelf is het de ideale gelegenheid eindelijk wat meer kleur te dragen.

Naast de trouwjurken op maat, vind ik dit heel erg leuk om te doen. Creatief en uitdagend. Trouwens, ook voor bruiden ideaal om je kimono te laten maken met je eigen bruidsstof erin verwerkt!

Ready to buy collectie

Birdy Flower

Een pareltje! Een luxe kimono met soepel vallende stof en prachtige prints. Inclusief smalle band, exclusief brede band. (+ €35)

Prijs €199

Birdy Mint

Een klassieke én frisse kimono. Met prachtige prints en een heerlijk vallende stof. Inclusief smalle band, exclusief brede band. (+ €35)

Prijs €199

Birdy 2 Sleeves

Vrolijke medium lengte kimono met verschillende kleuren bij de mouwen. Inclusief smalle band, exclusief brede band. (+ €35)

Prijs €159

Lemon Silk

Prachtige medium lengte kimono met een frisse kleur en een bloemenmotief. Inclusief smalle band, exclusief brede band. (+ €35)

Prijs €199

Antique India

Kimono gemaakt van een oude Indiase Sari. Uniek, want hier is er maar één van! Inclusief smalle band, exclusief brede band. (+ €35)

Prijs €199 (Unica)

Silk Olive Green

Een retro look kimono van medium lengte met warme kleuren en een klassiek design. Inclusief smalle band, exclusief brede band. (+ €35)

Prijs €199

Darkblue Dot

Lange Kimono met verschillende prachtige prints en een soepele stof. Inclusief smalle band, exclusief brede band. (+ €35)

Prijs €199

Pink Flower

Een echte showstopper! Prachtige roze kimono met een luxe feel. Inclusief smalle band, exclusief brede band. (+ €35)

Prijs €199

Green Graphic

Een vlotte korte kimono met grafisch design. Zit heerlijk! Inclusief smalle band, exclusief brede band. (+ €35)

Prijs €119

Orange Paisly

Vlotte medium lengte Kimono met warme kleuren. Staat prachtig bij iedereen! Inclusief smalle band, exclusief brede band. (+ €35)

Prijs €159

Eclectic

Vrolijke, een heerlijk zittende, mediumlengte kimono met frisse kleuren en prints. Inclusief smalle band, exclusief brede band. (+ €35)

Prijs €159

Kies je eigen stoffen!

Carla maakt met liefde een prachtige kimono voor jou! Hoe dit werkt? Hieronder lees je meer! Of neem gerust contact op met Carla!

Vanaf €119

Kimono op maat

Deze collectie is maar een fractie van wat er mogelijk is. Oftewel maak je eigen combi! Als iets niet kan of als een stof uitverkocht is, meld ik dat direct. Sommige kimono’s zijn unica.

De materialen zijn met name zijde en viscose crêpe, (sommige met stretch) en een enkele poly mix. En op verzoek kan ik natuurlijk eerst wat staaltjes sturen.

Je ziet duidelijk mijn signature: De traditionele kimono vorm, maar dan met een knipoog. Dus de wijde mouw, de meesten met mouwbies. De halsbies, meestal tot halverwege het voorpand, en het lijf deel, in 1 stof of een tweedeling in de taille, boven en onder een andere stof. En achte5 kun je ook nog een andere stof kiezen.

Kortom: er is veel mogelijk!

Prijzen & Banden

De prijzen zijn vanaf €119 (exclusief verzendkosten) afhankelijk van de lengte en stofkeuze. Ik maak altijd vooraf de prijs voor je op zodat je weet wat een kimono gaat kosten.

Bij iedere kimono maak ik een klein ceintuurtje in de hoofdstof. Wil je een bredere band, zoals op sommige foto’s? Dit kost €35.

Hoe bestel je?

Heb je een ready to buy kimono gezien die je wilt kopen? Of wil je een kimono laten maken? Dan kan je contact opnemen met mij en dan bespreken we de mogelijkheden! Heb je nog vragen?

Carla maakt meer dan alleen prachtige trouwjurken! Maatwerk voor jou.

  1. Handgemaakte kimono
  2. Unieke designs
  3. Kies je eigen stoffen