Trouwambtenaar toga op maat: de ervaringen van Eva & Jeanette

Carla maakt niet alleen trouwjurken. Ze ontwerpt en maakt ook met veel plezier toga’s. Voor de trouwambtenaar die op zoek is naar iets unieks. Voor de Babs die net zoals Carla voor een unieke ervaring gaat voor zijn of haar bruidsparen.

De ervaring van trouwambtenaar Eva Schuurman

Carla heeft twee toga’s mogen ontwerpen voor Eva Schuurman, trouwambtenaar en ceremoniespreker bij Omdat ik van je trouw. Lees hieronder Eva’s verhaal over hoe een ambtskleed een kleed voor haar ambt werd:

Eva: “Op de toneelschool leerde ik hoe goed het voelt om je rol aan te trekken; struinend langs kostuums zocht ik naar ondersteuning en eenmaal op de planken werd ik gedragen door wat ik droeg.

Toen mijn ambt jaren later een kleed kreeg, ervoer ik hetzelfde. Geen moment heb ik erbij stilgestaan dat mijn trots gemeentegewaad ooit vervangen zou worden door iets dat mij nog rechterop zou doen laten lopen.

Eigenlijk had ik geen idee dat mijn donkerblauwe toga me witjes maakte, ik vond het vooral een praktisch en prettig ding. Zo zwaar als het toegangsgordijn van een bruine kroeg en zo wijds dat niemand vermoedde wat ik eronder droeg.

Tot Carla in haar atelier een lichtere stof over mijn linkerschouder legde en zei: “Zie je wat dit met je ogen doet, Eva?” Het licht ging letterlijk aan, ik was niet langer slechts afhankelijk van mijn glimlach.

Ook wist ik niet dat mijn mooiste lijnen langs mijn flanken liepen, of hoe je voorkomt dat je onbedoeld veel kleiner overkomt. Voor mij was duidelijk dat ik met gemak al mijn wensen aan Carla over kon laten.

Sterker nog, ik stopte meteen met praten. Of tenminste, over andere dingen spraken we wel. Maar de rest liet ik aan haar over.”

Foto door Odiza Fotografie

Eva: “Als een verpleegster in wording spelde ze mij af in een wit, katoenen gewaad. Eerst maar eens zien hoe dit model me staat. De kraag iets groter nog dan mij bescheiden leek, maar ach, kleiner kon altijd nog. Knopen die magnetisch sluiten en een biesje langs de randen.

De stof in de kleur die zo bij me past en met een glans die je iedereen toewenst. Toen ik mijn turquoise toga voor het eerst voor haar spiegel droeg, overviel me een gevoel dat ik niet had verwacht. “Nooit gedacht” zei ik “dat ik mijn vak nog serieuzer zou gaan nemen dan ik al deed.” Want dat doet het juiste ambtskleed.

Het is ontroerend mooi hoe prachtig ze me heeft laten voelen.

Dus toen onder mijn vel mijn derde dochter groeide en ik dat uit mijn toga deed, maakte Carla een nieuw kleed. Het is ontroerend mooi hoe prachtig ze me heeft laten voelen. In een periode waarin een lijf vecht tussen trots en twijfel gaf ze me de zekerheid te stralen en te staan. Bol en blij de liefde aan te gaan.

Nu hangen er twee witte hoezen in de bezemkast en niemand mag er komen, want in die hoezen hangen de toga’s van mijn dromen.”

“Toen ik mijn turquoise toga voor het eerst voor haar spiegel droeg, overviel me een gevoel dat ik niet had verwacht. “Nooit gedacht” zei ik “dat ik mijn vak nog serieuzer zou gaan nemen dan ik al deed.” Want dat doet het juiste ambtskleed.”

— Eva Schuurman

De ervaring van trouwambtenaar Jeanette de Vos-Michel

Niet alleen Eva Schuurman heeft een fijne ervaring met Carla. Ook trouwambtenaar Jeanette de Vos-Michel heeft een toga op maat laten maken en deelt haar ervaring:

Foto: Karin Keesmaat

Jeanette: “In 2011 besloot ik om naast gemeente-BABS ook zelfstandig trouwambtenaar te worden en tegelijkertijd ontstond de wens daarbij een eigen toga te dragen. Maar hoe begin je zo’n zoektocht dan? Kort daarna zag ik “The Passion” op televisie met daarin Simone Kleinsma, in een droomjas vertolkte zij Maria.

Ik dacht toen: “Als dan… ooit… dan wil ik zo’n soort jas/toga!” Ik was smoorverliefd op het eerste gezicht!

Het toeval wil (of bestaat toeval niet?) dat ik enkele tijd later de ontwerpster en maakster ontmoette: Carla Pannen. Wat een heerlijk mens en daarbij bleken we ook nog eens veel gemeen te hebben. Ik vertelde Carla voorzichtig over mijn droomtoga en Carla zei direct, “dat gaan we regelen!”

We gingen samen aan de slag, dat wil zeggen; ik ging staan, Carla nam mijn maten, bekeek en las mijn figuur en hoorde mijn wensen aan. Ik gaf Carla met liefde de vrije hand omdat het gewoon zo goed en vertrouwd voelde. En dat vertrouwen was volkomen terecht! Het resultaat is een droomtoga, een sprookjes-, een echte op en top Jeanette-toga.”

Jeanette: “Met alle puntjes op de i want de randen hebben rood lint en de kraag staat zo trots als ik. Want ik heb mij eigen, echte Carla Pannen-toga. Mijn droom van een toga, waarin ik trots en vol passie mijn werk als trouwambtenaar doe.

Zoals Carla de toga heeft gemaakt; met passie en precisie. Nog meer uitleggen over hoe mega tevreden ik ben en waarom ik iedereen een ontwerp van Carla Pannen gun hoeft denk ik niet meer hè?!”

Toga op maat

“Carla, dikke, dikke dankjewel. Je bent om van te houden.”

Jeanette de Vos-Michel

Wil jij ook een toga op maat?