Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Een duurzame trouwjurk laten ontwerpen

Op zoek naar een unieke, duurzame trouwjurk? Dan ben je hier op de juiste plek. Carla Couture ontwerpt en maakt jouw droomjurk. Hoe dat precies gaat? Dat lees je hier!

Beginfase van een duurzame trouwjurk

Het avontuur beginnen we met een oriëntatiegesprek.

Kom ruim op tijd, zo’n 9 maanden voor je bruiloft. Dit is de tijdsduur voor een meest fijne ontwerpproces! Het is een gesprek waarin jij, als bruid, je kan oriënteren op de mogelijkheden en waarin je al je wensen en ideeën kenbaar kunt maken. Je mag zelfs uitgeknipte plaatjes meenemen of je Pinterest-bord laten zien.

Onder het genot van een heerlijk kopje thee maken we het ons gemakkelijk in mijn atelier aan huis in Zutphen.

Tijdens dit gesprek laat ik je ook het een en ander passen. Want zo’n extreem wijde rok, staat jou dat eigenlijk wel?Daarom heb ik een aantal confectie jurken (kant en klare) op voorraad. Zo kun je van alles uitproberen en kijken wat het beste bij jouw lijf past.

Al bovenstaande informatie verzamel ik en aan de hand daarvan maak ik schetsen en het ontwerp. Uiteraard neem ik je met elke stap mee. Dan duik ik mijn atelier in en ga aan de slag.

Eindfase van een duurzame trouwjurk

Een aantal maanden later plannen we een doorpasafspraak in. Tijdens deze afspraak mag je dan eindelijk het resultaat aantrekken (spannend)! Vaak zijn er aanpassingen nodig, maar dat zijn maar kleine. Dan, een paar weken voor je bruiloft, breekt het grote moment aan: de jurk is af! Nog een keer passen, wat kleine aanpassingen en het is klaar voor je grote dag!

Duurzaamheid

Ik sta voor duurzaamheid en vind het belangrijk om het hele proces van het maken van een trouwjurk zo duurzaam mogelijk te maken. Zo koop ik bijvoorbeeld tweedehands stoffen in voor voor het maken van een vintage trouwjurk. Ook gooi ik nooit gebruikte stoffen weg. Ik heb speciaal een doos met afgeknipte stofjes. Het komt altijd weleens van pas!

Ik let ook altijd op de herkomst van stoffen. Het liefst koop ik in bij een kleinschalig bedrijf, waarvan ik weet dat de mensen die het maken een eerlijk loon krijgen. Hier voel ik me fijn bij en ben daar zo kritisch mogelijk in.

Verder vind ik het heel belangrijk dat jij je prettig voelt in het hele proces, want dat is nogal wat, je droomjurk laten maken! Het liefst neem ik geen afscheid van je, want in die maanden bouwen we geheid een band op. Maar wanneer ik je laat gaan is dat met een trouwjurk van je dromen en waar je helemaal gelukkig van wordt (en ik daarmee ook)!

Laat je duurzame trouwjurk ontwerpen door Carla Couture

Ben je dolenthousiast geworden?

Ik sta te popelen om samen met jou aan de slag te gaan. Neem contact met me op en plan een oriëntatiegesprek in. Of eerst nog even een kijkje nemen in mijn portfolio?