klassieke bruidsjurk - Carla Couture

De klassieke bruidsjurk van kant

Een ding wist Marieke honderd procent zeker: op de bruiloft wilde ze zich volledig omhullen met Franse kant. Een klassieke bruidsjurk helemaal van kant en een lange sluier, dat was haar droombeeld. Aan Carla de taak om dat beeld te vertalen van schets naar ontwerp.

Het beeld van Marieke

Door middel van het stellen van de juiste vragen, met elkaar vertrouwd raken en gehoor geven aan Marieke haar wensen, ontstond er gaandeweg een prachtig ontwerp. Hoewel Marieke al een aardig idee had over het eindresultaat van de jurk, moesten er toch nog keuzes gemaakt worden over een aantal details. Voor Carla de ideale gelegenheid om wat extra van haar expertise te laten zien: het ontwerpen van een bruidsjurk dat volledig passend is bij de bruid, qua model én persoonlijkheid. Door jarenlange ervaring in het vak kan Carla met geoefende oog zien wat een bruid goed kan hebben, waardoor een bepaald element van het lijf de juiste aandacht krijgt dat het verdiend.

klassieke bruidsjurk van kant - Carla Couture

De halslijn van de trouwjurk

Er moest bijvoorbeeld een keuze gemaakt worden in wat de vorm van de halslijn zou worden. Carla heeft in haar atelier verschillende pasmodellen, zodat ze je precies kan laten zien (en voelen) hoe iets bij je staat. Een plaatje in je hoofd is namelijk altijd anders dan het plaatje wat je ziet in de spiegel. Of zitten de mouwtjes helemaal niet lekker en voel je je vrijer in een strapless jurk. Zo liet Carla Marieke ook een aantal modellen passen. Pasmodellen van verschillende vorm, maar ook kant van verschillende tinten ivoor. Een tint lichter of donkerder kan namelijk net dat verrassende effect geven en de kleur van je huid fantastisch doen uitkomen.

Onderjurk van zijde

Voor de onderjurk is gekozen voor een soepele satijnzijde. Dat is het mooist onder de kant van de jurk en de zijde valt als een tweede huid om Marieke. Een kunststof had afbreuk aan de jurk gedaan. Ook geeft de zijde in combinatie met het Franse kant een prachtig contrast.

klassieke bruidsjurk van kant - Carla Couture

Resultaat: een klassieke bruidsjurk van kant

Het resultaat heeft Marieke enorm verrast! Het beeld wat ze voor ogen had klopte bijna volledig met wat ze uiteindelijk in de spiegel mocht bewonderen. Maar door het samen zoeken naar de perfecte halslijn is het eindresultaat boven haar verwachting geworden. En dan is de missie van Carla geslaagd! Een bruidsjurk waar de bruid helemaal gelukkig van wordt, waar ze volledig zichzelf in kan zijn en die haar laat stralen op de grote dag.

Laat je klassieke bruidsjurk ontwerpen

Vind jij het resultaat van de klassieke bruidsjurk van kant ook zo waanzinnig mooi? Ook jij kunt je ideeën realiseren. In een persoonlijk en gastvrij traject ervaar je de Carla Couture Methode, en keer je naar huis met de jurk van je dromen én een ontzettend bijzondere ervaring.

Meer inspiratie opdoen? Neem een kijkje bij de andere bruiden in het portfolio en aanschouw de creaties van Carla.

Maak een vrijblijvende afspraak

Neem contact op en plan een vrijblijvende afspraak in. Dit is een gesprek waar persoonlijke aandacht, een luisterend oor en realisatie van jouw wensen centraal staan. Met passie, ambacht en liefde zet Carla jouw dromen om tot een bruidsjurk die werkelijk op jouw lijf geschreven is!

klassieke bruidsjurk van kant - Carla Couture

Fotografie: Huibert van Rossum Photography