Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Een vintage bruidsjurk laten ontwerpen

Vintage, een woord dat enorm hip is. Je ziet het overal verschijnen. Een vintage bruidsjurk is ook niet meer weg te denken uit de bruidsmode. Maar wat is dat nu eigenlijk precies?

Wat betekent vintage?

‘Vintage’ betekent onder andere: tweedehands of een antieke uitstraling hebbend. Tegenwoordig zie je het overal en worden de tweedehandswinkels steeds meer afgestoft en blazen mensen oude spullen nieuw leven in. Super verantwoord en milieuvriendelijk, daar houd ik van!

Wanneer is een bruidsjurk vintage?

Met vintage bruidsmode is het eigenlijk bijna net zo. Behalve dan dat de trouwjurk niet altijd tweedehands hoeft te zijn. En het betekent overigens niet dat een tweedehands trouwjurk per definitie ‘vintage’ is.

Dat jij bijvoorbeeld nu een jurk gekocht hebt en het over een jaar doorverkoopt, maakt het nog niet ‘vintage’ (ook al is het dan wel tweedehands). Wat maakt een jurk het dan wel? Iets dat ouder dan 10 jaar is, maar niet antiek (antiek is iets dat minimaal 100 jaar oud is).

Zoals ik al noemde, hoeft een vintage bruidsjurk niet per se tweedehands te zijn. Althans, de jurk in het geheel. Ik maak en ontwerp trouwjurken, ook in de vintage stijl.

Hoe ik dat dan doe?

Ik maak gebruik van stoffen die vintage zijn. Dus stoffen die tweedehands en ouder dan 10 jaar zijn, maar niet antiek. De vele trouwjurken die je in de huidige bruidsmode ziet in die stijl, kunnen eigenlijk niet vintage genoemd worden.

Simpelweg omdat er gebruik gemaakt wordt van nieuwe stoffen. Stoffen die dus niet ouder dan 10 jaar zijn. Dat vind ik erg spijtig!

Wat zijn de kenmerken van vintage bruidsmode?

Romantisch is het eerste wat in mij opkomt als ik denk aan vintage bruidsmode. Verder is het een retro-stijl, een stijl die veranderd met de tijd. Over 50 jaar ziet bijvoorbeeld de vintage trouwjurk er heel anders uit, omdat de designs van nu, dan vintage (oud en antiek ogend) zijn geworden. Begrijp je het nog?

Typerend voor een vintage bruidsjurk is kant, heel veel kant! Dat maakt de stijl ook zo romantisch. Daarnaast wordt er veelal gebruik gemaakt van dunne, lichte stoffen, zoals satijn. Bekijk mijn portfolio om een goed beeld te krijgen (maar pas op, je kunt zomaar dolverliefd worden op de stijl!).

Laat je vintage bruidsjurk ontwerpen door Carla Couture

Ben je na het lezen van dit artikel helemaal om? Laat je trouwjurk door mij ontwerpen! Ik help je graag om jouw droom te verwezenlijken en ontwerp met liefde een echte vintage bruidsjurk die helemaal bij jou past.

Plan een kennismakingsgesprek in door middel van het contactformulier. Een belletje mag natuurlijk ook. Ik spreek je graag!