De Jurk der Jurken blog Carmen deel 1

De jurk der jurken

“Bij mij is de klant koning, maar ik maak nooit iets waarvan ik denk dat het mijn cliënte niet zal staan!”

Klant is koning

Op een dag kwam er een bijzondere dame op bezoek in mijn atelier. Het was een artieste: een bekende operazangeres en een flamboyante verschijning, die precies wist wat ze wilde. Nu ben ik er altijd vóór om te maken wat mijn clientèle mooi vindt en waar ze zich prettig in voelt, maar in dit geval was ik ervan overtuigd dat onze zangeres op het punt stond een inschattingsfout te maken. Daar wilde ik haar uiteraard voor behoeden.

 

Strak en strapless in XXL

Carmen – dit is niet haar echte naam maar verwijst naar haar metier – legde het volle gewicht van haar maat 48 in de schaal om mij ervan te overtuigen dat een strakke, strapless jurk de perfecte outfit was voor een groots optreden in het wat populairdere genre. Ik dacht daar anders over. Zeker in dit type show, met zijn felle spotlights, zou dit kledingsstuk haar niet flatteren, zo probeerde ik over te brengen. We konden het niet eens worden en Carmen vertrok – enigszins verontwaardigd – om haar wens bij een andere couturier uit te laten voeren.

Terug naar Carla Couture

Twee maanden later ging de bel: een lachende Carmen stond in de deuropening.: “Je had gelijk. Ik heb die jurk laten maken en ik zag eruit als een Kips Leverworst…”. Zo plastisch had ik het zelf natuurlijk nooit kunnen en willen formuleren. Carmen voegde aan haar ontboezeming toe “…dus zeg maar wat ik wél aan moet!” Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Ik wist precies wat deze prachtige “diva” zou flatteren en ik was blij dat ik dat alsnog mocht laten zien. Mijn modehart sprong op.

Blije klant, enthousiast publiek

Op de ontwerpschets kun je zien wat ik, zo’n beetje aan de vooravond van het grote optreden, voor Carmen heb gemaakt. Deze charmante, klassiek belijnde jurk is glamorous maar toch voldoende ingetogen om de vrouw in het kledingsstuk te laten schitteren. Eroverheen een prachtige organza jas, met een mooie kraag en de mouwen iets slepend. Het resultaat? Een overtuigend optreden, geslaagd tot in de finesses! En Carmen? Een blije klant die nu al meer dan 10 jaar 1 keer per jaar een uitbreiding van haar (feest)garderobe bij mij laat maken!