De Jurk der Jurken deel 2

De jurk der jurken. Deel 2.

 

Morgen ben ik de bruid

In dertig jaar Carla Couture heb ik natuurlijk ook een aantal regelrechte kamikazeacties rond de bruidsjurk meegemaakt. Vlak voor de grote dag zijn aanstaande bruiden er soms niet helemaal bij, met hun gedachten. Ten koste van de jurk. De bruidsjurk! Net af, glanzend en gladgestreken in haar veilige hoes. ‘Pak mij uit, pas mij aan, laat mij zien!’… schreeuwt de jurk. Wie kan daar weerstand aan bieden?

Een slimme bruid denkt vooruit

Volwassen bijna-bruiden veranderen in het vooruitzicht van wat komen gaat vaak weer in vrolijke bakvissen. Impulsief en onbezonnen. Lachen natuurlijk, behalve als je prachtige jurk het onbedoelde slachtoffer wordt van alle feestvreugde. Lees en huiver, maar vooral: leer van de bloopers van de bruiden die je voorgingen. In de categorie Not done voor aanstaande bruiden:

Praktijkvoorbeelden van hoe het NIET moet

De megagrote rode vlek

De avond voor je trouwen je jurk uit de hoes halen om hem aan je vriendinnen te showen en je dan vervolgens samen optutten, in de buurt van die jurk. Wat dacht je van een flesje rode nagellak schudden en erachter komen dat de dop er niet goed op zit?

De kater van kant

Je jurk uit de hoes halen en je katten in de buurt laten. Resultaat: een stel uitgelaten katten dat binnen de kortste keren vol overgave in dat prachtige kant hangt!

Het knock out-je

Tegen de zenuwen op je trouwdag zowel de champagne, als de valium van je schoonmoeder, als wat wijntjes op de receptie nuttigen. Zodat je, nog voordat je feest begint, gestrekt gaat en afgevoerd moet worden naar de eerste hulp.

Wonderbra wel aangetrokken, foundation vergeten

Je laten opmaken NADAT je de jurk aangetrokken hebt. Onbedoeld effect: een klodder bruine foundation op je top.

(En het lukt me dan niet altijd om op tijd aanwezig te zijn om er met mijn naaimachine een nieuw voorpandje in te zetten.)

Faux pas van de hond

Je op de ochtend van je trouwdag laten begroeten door je labrador die enthousiast tegen je opspringt en zijn pootafdruk achterlaat op je roomkleurige jurk. Dat doet ie anders nooit…

De Vip Tip

Je haar fantastisch laten opsteken door die waanzinnig goede – en dure – kapper en je dan na de ceremonie laten ophalen door een helikopter!

Succes bij de try-out

Al met al kom ik tot een nogal komische opsomming van kleine rampen en rampjes. Wordt vervolgd? Ik hoop van niet. Want in het echt is het natuurlijk allemaal wat minder grappig. Dus wens ik je véél voorpret en vooral: geen bloopers bij de try-out van je jurk! En natuurlijk een onvergetelijke dag.

Carla